Laurens en star-shl tekenen samenwerkingsovereenkomst

Aanvragen en uitslagen laboratoriumonderzoek voortaan via Elektronisch Cliëntendossier

Op dinsdag 27 november hebben we een oveereenkomst getekend met star-shl waarin we afspreken dat het laboratoriumonderzoek vanaf januari 2019 volledig wordt uitbesteed aan star-shl. Door deze samenwerking kunnen aanvragen van laboratoriumonderzoek vanaf januari direct via het Elektronisch Cliëntendossier (ECD) worden gedaan. Ook de uitslagen zijn straks direct zichtbaar in het ECD van bewoners en klanten van Laurens. Dit verkort de wachttijd, verkleint de kans op fouten wat uiteindelijk onze  zorg- en dienstverlening ten goede komt.

 

We hebben star-shl gevraagd het digitale laboratoriumsysteem volledig te integreren met het ECD. Niet alleen zijn de laboratoriumuitslagen direct inzichtelijk binnen elk dossier, ook de aanvragen van laboratoriumonderzoek worden op dezelfde manier in het ECD geïntegreerd. Dit vergemakkelijkt de administratie én de uitslag is sneller beschikbaar waardoor de best passende behandeling eerder ingezet kan worden.

Door de samenwerking met star-shl kunnen we qua laboratoriumonderzoek binnen heel Laurens op een eenduidige manier gaan werken. De afgelopen maanden is gestart met de voorbereidingen. Vanaf 2 januari 2019 gaat star-shl het laboratoriumonderzoek daadwerkelijk uitvoeren. Hiermee zijn we de eerste grote zorgaanbieder in Rotterdam die op deze wijze met star-shl gaat samenwerken.  

Deel op social media

×

Zoeken