Oud en jong ontmoeten elkaar tijdens Kerstconcert

1350 ouderen bezoeken Laurens Kerstconcert

Op 13 december bezochten zo'n 1350 ouderen het Laurens Kerstconcert in de Laurenskerk. Het concert had een bijzonder tintje. Want precies 50 jaar geleden openden prinses Beatrix en prins Claus de Laurenskerk na de wederopbouw, nadat de kerk in de eerste oorlogsdagen grotendeels werd verwoest. Na afloop ontvingen daarom alle bezoekers een boek over de historie van de Laurenskerk. 

Bezoekers konden genieten van een bijzonder muzikaal programma: een groot koor met 160 zangers met Annelies Schep als sopraan muzikaal begeleid door een strijkers- en blazersensemble. Stadsbeiaardier van Rotterdam, Richard de Waardt bespeelde de beiaard en de Saint Andrew Pipeband verrasten met het bijzondere geluid van de bagpipe (doedelzak).

Oud en jong ontmoetten elkaar tijdens het uitdelen van de kerstwensen door kinderen van de Willibrordschool en tijdens de balletuitvoering van leerlingen van Lucia Marthas Institute for Performing Arts.

Mooie traditie

Het Laurens Kerstconcert vindt eens in de twee jaar plaats en wordt georganiseerd door het koor ‘De Slagsingers’. Dankzij financiële bijdragen van diverse stichtingen en fondsen kunnen ouderen het concert gratis bezoeken. Zo willen we zoveel mogelijk ouderen in Rotterdam een warm en sfeervol kerstgevoel geven.

Bekijk hier de reportage die Open Rotterdam maakte.

Deel op social media

×

Zoeken