De CRDL, een bijzonder en interactief zorginstrument voor bewoners met dementie

Cliëntenraad overhandigt CRDL aan Stadzicht

Op woensdag 30 januari overhandigde de voorzitter van de cliëntenraad van Stadzicht een heel bijzonder zorginstrument aan Stanley van der Kuil, individueel begeleider in Stadzicht. De zogenoemde CRDL (cradle) is een handgemaakt, houten instrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid.

Hierdoor kunnen mensen die moeite hebben met taal en sociale interactie - zoals mensen met dementie - op een bijzondere en zintuiglijke manier contact maken met hun omgeving. De CRDL helpt zo het isolement van mensen te doorbreken wanneer een normaal gesprek niet meer goed meer mogelijk is.

De CRDL verbindt mensen met elkaar, door aanraking en geluid. Twee dingen die enorm belangrijk zijn voor mensen met dementie. Want volgens onderzoek blijft het muzikale geheugen van mensen het langst in tact. En zorgt aanraking ervoor dat er een stofje vrijkomt in het lichaam waardoor iemand zich prettiger voelt en minder stress ervaart. Met de CRDL kunnen mensen op een makkelijke en toegankelijke manier contact maken. Meer weten over dit bijzondere zorginstrument? Kijk dan op www.crdl.com

Deel op social media

×

Zoeken