Beter Thuis met Dementie, iets voor u?

Een cursusweek voor mensen met dementie en hun partner

Zo gezond en zelfstandig mogelijk oud worden, thuis in uw eigen omgeving. Met een partner met dementie kan het een hele opgave zijn. Daarom biedt Laurens vanaf dit jaar een vijfdaagse cursus aan aan mantelzorgers die samenwonen met iemand met dementie en degene met dementie zelf.

Betty Birkenhäger, initiatiefnemer en specialist ouderengeneeskunde bij Laurens begeleidt de cursus. “Beter Thuis met Dementie is een vijfdaagse cursusweek waarbij mantelzorgers die samenwonen met iemand met dementie les krijgen over alles wat te maken heeft leven met en zorgen voor iemand met dementie. Het effect van deze cursus is onderzocht in een driejarig onderzoek en de voorlopige resultaten wijzen erop dat het deelnemers helpt om goed voor hun partner te zorgen."

Voor wie?

Iedereen die samenwoont met iemand met dementie en Nederlands spreekt kan meedoen. Degene met dementie mag geen dwaalgedrag of agressie vertonen, verder zijn er geen voorwaarden.

Leeftijd:

Er is geen leeftijdsgrens. Bij voldoende belangstelling organiseren we ook weken voor relatief jonge mantelzorgers en hun partner.

Kosten: 

De kosten bedragen 100 euro voor twee personen.

Plaats: 

De cursusweek vindt plaats in Bed & Breakfast De Appelgaard in Gouderak.

Meedoen?

U kunt nog meedoen. Heeft u belangstelling, neem dan contact op met Eliana Ramos of Betty Birkenhäger via beterthuismetdementie@laurens.nl. U kunt ook bellen op 06 22 49 48 30 of kijk op beterthuismetdementie.laurens.nl voor meer informatie. Ook in 2019 organiseren we een aantal cursusweken.  Deel op social media

×

Zoeken