14-jarige Robin voor één dag baas van Laurens

"Laat medewerkers een dagje meelopen met een leidinggevende"

Het zal je maar gebeuren. Voor één dag de baas zijn van Laurens, de grootste ouderenzorgorganisatie in Rotterdam! Het overkwam de 14-jarige Robin Buijsman, derdejaars leerling van de Calvijn Juliana Mavo. Als 'Baas van morgen' mocht hij vandaag bestuursvoorzitter Hans Huizer één dag vervangen. 

 
'Baas van morgen' is een landelijk programma van JINC waarin jongeren één dag lang een 'baas' vervangen en een opdracht uitvoeren. De opdracht van Robin was: "Hoe kunnen wij er als organisatie voor zorgen dat iedereen die geschikt is voor dezelfde baan ook dezelfde kans krijgt om de baan te krijgen? Ongeacht bijvoorbeeld leeftijd, geaardheid, sekse, huidskleur, afkomst, geloofsovertuiging etc.
 
Robin sprak hierover met verschillende medewerkers van Laurens. Daarna deelde hij zijn bevindingen. "Ik denk dat medewerkers bij Laurens wel gelijke kansen krijgen. Er hangt een hele gezellige sfeer en iedereen accepteert elkaar zoals hij of zij is.
 
Robin heeft nog wel een paar goede tips: "Laat medewerkers een dagje met een leidinggevende meelopen zodat ze zelf kunnen ervaren wat een functie als leidinggevende inhoudt. Want soms kan hun eigen onzekerheid een drempel zijn om door te groeien. Dan kan het ook helpen als leidinggevenden medewerkers met doorgroei- mogelijkheden daarin meer stimuleren en ondersteunen. Leidinggevenden zouden meer talent kunnen scouten."
 

Open dag

Ook lijkt het Robin een goed idee om open dagen voor scholieren te organiseren zodat zij kunnen zien wat werken in zorg inhoudt. "Veel van mijn medescholieren weten nog helemaal niet wat zij later willen worden. Als ze dan een dagje kunnen meelopen, dan krijgen zij een veel beter beeld en kiezen ze misschien wel voor de zorg." 
 

Deel op social media

×

Zoeken