Maatregelen voor bezoekers

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28 juni 2022.

We houden in de gaten hoe het coronavirus zich ontwikkeld en verspreid en nemen waar nodig maatregelen.

Onze medewerkers dragen alleen nog verplicht een mondmasker bij een daadwerkelijke besmetting. (Zij kunnen er altijd voor kiezen vaker een mondmasker te dragen als zij dat willen.)

Gezien het oplopend aantal besmettingen in Nederland zijn we binnen Laurens extra voorzichtig:

  • We houden ons aan de regels voor handhygiëne. We schudden geen handen en hoesten en niezen in de elleboog. Wilt u ook uw handen desinfecteren als u op bezoek komt?
  • We houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en passen onze overleggen hierop aan. We stellen het op prijs als u ons en anderen ook de ruimte geeft.

Bezoek blijft mogelijk

U kunt uw naaste blijven bezoeken. Er is geen maximum aan het aantal bezoekers.

  • Gaat u op bezoek in één van de verpleeglocaties? 
    Veel extra bezoek op de huiskamers kan voor extra onrust zorgen. Daarom vragen we u om uw naaste te bezoeken op de eigen kamer of in een algemene ruimte zoals het restaurant.

  • Bent u in afwachting van een testuitslag of heeft u verkoudheidsklachten?
    Kom dan alstublieft niet op bezoek.

Elke locatie is uniek

Afspraken over bezoek kunnen verschillen per locatie. Dit kan liggen aan de grootte van het gebouw, of omdat er sprake is van besmettingen. We vragen uw begrip hiervoor. 

Voor meer informatie over bezoek kunt u:

Hygiënemaatregelen bij Laurens

 
Thuiszorg

Als u mantelzorger bent in onze thuiszorg, mag u gewoon op bezoek blijven komen. Uiteraard alleen als u geen klachten heeft. Alle hulp die u iemand in de zorg geeft, is enorm waardevol.

Ook voor de thuiszorg gelden de hygiëne- en voorzorgsmaatregelen van het RIVM. 


Cliëntvertrouwenspersonen

We begrijpen dat de coronaperiode heftig is. Niet alleen voor u, maar ook voor uw omgeving. Onze cliëntvertrouwenspersonen zijn er daarom voor u. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de cliëntvertrouwenspersonen.


Corona en onze medewerkers

Onze medewerkers zijn hard nodig om goede zorg te kunnen geven. Hun inzet is onmisbaar. Wij informeren onze medewerkers daarom continu over actuele ontwikkelingen.  

Stagiaires en leerlingen
Stagiaires en leerlingen kunnen aan het werk blijven bij ons. Dit werk gaat in overleg met de onderwijsinstellingen. Stagiares en leerlingen volgen dezelfde richtlijnen als onze medewerkers. 

Vrijwilligers
We zijn heel blij met de vele vrijwilligers bij Laurens. Tijdens deze coronaperiode zijn zij extra hard nodig. Ook vrijwilligers kunnen daarom bij ons blijven werken. Zij volgen dezelfde richtlijnen als onze medewerkers. 


ConForte en samenwerking in de ouderenzorg

De ouderenzorgorganisaties in Rotterdam werken samen in het ConForte samenwerkingsverband. Samen met andere Rotterdamse zorgorganisaties proberen wij door alle maatregelen corona besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Er is vaak overleg met de andere zorgorganisaties. Tijdens het overleg delen wij kennis en informatie. 

 

×

Zoeken