LAURENS STADZICHT BY BRANDONBAAN 04 kopie
locatie

Stadzicht

  • Prachtige tuin met kas
  • Snoezelruimte en bruin café
  • Naast wonen ook een crisis- en observatieafdeling
Stadzicht
  • Overschiese Kleiweg 555
    3045 LJ Rotterdam
  • 010 332 68 00

Bij locatie Stadzicht voelen mensen met dementie zich snel thuis. Dat komt door de sfeervolle ruimtes, gezellige activiteiten en huiselijke inrichting van deze locatie. Hier kunnen bewoners zich vrij bewegen. Samen met de familie geven wij iedere bewoner zorg op maat.

Sfeervol en gezellig
Bewoners omschrijven Stadzicht als een gezellige woonzorglocatie. Omdat het een ‘open huis’ is waarbinnen zij zich vrij kunnen bewegen. Bewoners lopen zo van het restaurant de mooie tuin in, waar ze onder begeleiding kunnen tuinieren of meedoen aan een leuke activiteit. Daarnaast hebben we ook een bruin café en een snoezelruimte, waar de zintuigen dementievriendelijk worden geprikkeld. Alle bewoners wonen in eigen appartementen op kleinschalige woongroepen. Dat maakt de sfeer gezellig en persoonlijk.

Crisis- en observatieafdeling
Naast wonen, kunnen mensen hier ook terecht voor tijdelijke zorg. Op onze crisisafdeling zorgen wij voor mensen met dementie, die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Met één helder doel: zorgen dat mensen zo snel mogelijk weer naar huis kunnen. Eventueel met zorg aan huis. Op de observatieafdeling stellen wij diagnoses vast. Wanneer naasten denken dat een familielid dementie heeft, zoeken wij dat samen met hen uit. Door bijvoorbeeld testen te doen. Vervolgens kijken we samen naar de vervolgstappen. Zoals extra hulp thuis, of zorg op een woonlocatie.

  • Instellingen aanpassen

De buurt
Stadzicht ligt midden in een groen gebied. Met veel parken, speeltuinen en volkstuinen in de buurt. Op loopafstand liggen leuke winkels. En vlakbij zit de huisartsenpost en een revalidatielocatie.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid met OV vanuit Rotterdam Centraal:
1. Neem RET tram 25 richting Schiebroek tot tramhalte Franciscus Gasthuis.
2. Vervolgens moet u 4 minuten lopen naar Overschiese Kleiweg 555.
3. Hierna bent u gearriveerd bij locatie Stadzicht.

Bereikbaarheid met fiets: route bepalen met Google Maps.

Parkeren: er is parkeergelegenheid.