Laurens Blijdorp

Gezellige en levendige sfeer in hartje Blijdorp

Laurens Blijdorp is een verpleeghuis voor mensen met lichamelijke klachten of dementie, dat ligt in de levendige wijk Blijdorp in het noorden van Rotterdam.Woonzorglocatie Laurens Blijdorp kenmerkt zich door de gezellige en levendige sfeer. De centrale ligging maakt deze mooie locatie écht onderdeel van de buurt. 

Wonen in Blijdorp

In Blijdorp wonen is thuis zijn. Als bewoner van ons verpleeghuis woont u in een ruim appartement, eventueel samen met uw partner mits jullie beiden een indicatie hebben.

Uw appartement heeft een zit- en slaapkamer, kitchenette, badkamer en en in sommige gevallen een balkon. U kunt het interieur van uw appartement naar eigen persoonlijke smaak inrichten. Er zijn ook een aantal appartementen voor mensen die na hun revalidatie nog niet direct naar huis kunnen.
Heeft u dementie en/of lichamelijke beperkingen en wordt zelfstandig wonen steeds moeilijker? Dan bent u van harte welkom. Dit is een psychogeriatrisch en somatisch verpleeghuis. U beschikt dan over uw eigen zit-/slaapkamer. Wij bieden gezamenlijke huiskamers waar u kunt verblijven of deel kunt nemen aan georganiseerde (groeps)activiteiten. 

Heeft u een Wlz-indicatie voor zorg met verblijf, dan betaalt u een eigen bijdrage als u 18 jaar of ouder bent. Ook als u ervoor kiest om de zorg thuis te ontvangen. Voor zorg met verblijf zijn er 2 soorten eigen bijdragen: een lage en een hoge eigen bijdrage. De eerste 6 maanden betaalt u meestal de lage eigen bijdrage. Daarna hangt het van uw persoonlijke omstandigheden (inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling) af of u een lage of hoge bijdrage gaat betalen. Het CAK berekent uw eigen bijdrage.

Als u ervoor kiest uw was door ons te laten verzorgen, kost dat 56 euro per maand. U moet dan uw kleding (eenmalig) door ons laten merken, dat kost € 0,69 per kledingstuk.
- Voeding: € 62,28
- Vergoeding toiletrollen: € 3,46
- Telefoonabonnement: € 10,82

Omgeving

Blijdorp ligt in de gelijknamige wijk in het noorden van Rotterdam. De buurt is vrij groen en kent als een van de weinige wijken nog een vooroorlogs karakter. Er zijn veel verschillende soorten winkels in de nabijheid en Diergaarde Blijdorp ligt op tien minuten loopafstand. Er is een bushalte om de hoek en voldoende parkeergelegenheid.

Vraag een rondleiding aan!

Bel met een medewerker van Laurens Entree via 010 33 23 000

Bekijk ook onze brochure!

Lees de brochure rustig eens door.

×

Zoeken