Laurens Blijdorp

Gezellige en levendige sfeer in hartje Blijdorp

Laurens Blijdorp is een gezellig verpleeghuis dat ligt in de levendige wijk Blijdorp in het noorden van Rotterdam. De centrale ligging maakt deze mooie locatie écht onderdeel van de buurt.

De medewerkers van Laurens hechten veel waarde aan het leveren van zorg op maat. Daar waar u wensen heeft, zetten wij ons in om deze voor u te realiseren, binnen de mogelijkheden die wij hebben.

Wonen in Blijdorp

Heeft u dementie en/of lichamelijke beperkingen en wordt zelfstandig wonen steeds moeilijker? U bent van harte welkom. In Blijdorp wonen is thuis zijn. Als bewoner van ons verpleeghuis woont u in een ruim appartement dat u naar eigen smaak kunt inrichten. U kunt hier eventueel
samen met uw partner verblijven, mits jullie beiden een indicatie hebben. Voor mensen met lichamelijke beperkingen of die na hun revalidatie nog niet direct naar huis kunnen hebben wij appartementen met een eigen zit- en slaapkamer, kitchenette, badkamer en en in sommige gevallen een balkon. Blijdorp beschikt ook over appartementen voor mensen met dementie. In deze appartementen beschikt u over een eigen zit- en slaapkamer en over een gezamenlijke woonkamer. Overdag kunt u in deze woonkamer samen koffie of thee drinken, de maaltijden nuttigen en deelnemen aan activiteiten. Een vast team van medewerkers staat dag en nacht voor u klaar. Zo heeft u altijd vertrouwde gezichten om u heen.

Familie en mantelzorg

Wij vinden de betrokkenheid en nabijheid van familie en bekenden heel belangrijk. U leeft zoveel mogelijk zoals u dat thuis gewend bent. Uw familie is daarom altijd welkom, ook bij de activiteiten. Wij verwachten van uw familie dat zij de dingen blijven doen die u gewend bent om samen te doen. De zorg en aandacht van onze medewerkers, familie en vrijwilligers staan zo samen garant voor een huiselijke en veilige woon- en leefomgeving.

Faciliteiten

Blijdorp heeft vele faciliteiten. Er is een apotheek in huis en een kapsalon. In het restaurant kunt u dagelijks terecht voor koffie of thee met gebak, een drankje, diverse snacks of een smakelijke maaltijd. Dit is eveneens het ontmoetingscentrum.

Omgeving

Blijdorp ligt in de gelijknamige wijk in het noorden van Rotterdam. Op loopafstand bevinden zich het centrum en centraal station. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer. 

Bereikbaarheid met OV
Vanuit Rotterdam Centraal:
1. Neem RET bus 44 richting Zuidplein tot bushalte Bentinckplein.
2. Vervolgens moet u 2 minuten lopen naar Schimmelpenninckstraat 12.
3. Hierna bent u gearriveerd bij Laurens Blijdorp.

Bereikbaarheid met fiets
Route bepalen met Google Maps.

Parkeren
U kunt in de buurt prima parkeren, er is geringe parkeergelegenheid voor de deur.

Ontmoetingen en activiteiten

In Blijdorp organiseren we binnens- en buitenhuis activiteiten. Altijd afgestemd op de voorkeuren en behoeften, soms op eigen initiatief, van de bewoner. Er worden regelmatig activiteiten in het restaurant georganiseerd, maar ook uitjes.

Digitale rondleiding

Deze digitale rondleiding door de locatie biedt u een impressie van het verpleeghuis en haar faciliteiten. 

Heeft u een Wlz-indicatie voor zorg met verblijf, dan betaalt u een eigen bijdrage als u 18 jaar of ouder bent. Ook als u ervoor kiest om de zorg thuis te ontvangen. Voor zorg met verblijf zijn er 2 soorten eigen bijdragen: een lage en een hoge eigen bijdrage. De eerste 4 maanden betaalt u meestal de lage eigen bijdrage. Daarna hangt het van uw persoonlijke omstandigheden (inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling) af of u een lage of hoge bijdrage gaat betalen. Het CAK berekent uw eigen bijdrage.

Deze locatie biedt specifieke aanvullende diensten, soms ook via derden. Op de locatie is voor iedere bewoner en gast de actuele prijs beschikbaar. Vraagt u daarnaar op deze locatie. 

 

 

Vraag een rondleiding aan!

Bel met een medewerker van Laurens Entree via 010 33 23 000

Bekijk ook onze brochure!

Lees de brochure rustig eens door.

×

Zoeken