Laurens arbeidsvoorwaarden

Wat mag je van ons verwachten?

Uiteraard stelt Laurens hoge eisen aan haar medewerkers. Daar staat wel wat tegenover: ontwikkelen, doorgroeien, opleidingsmogelijkheden en volop ruimte om je vak uit te oefenen. Goede arbeidsvoorwaarden? Die zijn vanzelfsprekend. Lees op deze pagina meer over de verschillende onderdelen.

Salaris

Laurens maakt gebruik van de CAO voor Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). De hoogte van je salaris hangt af van ervaring en de functie waar je voor in aanmerking komt. Het salaris wordt altijd aan het eind van de maand, maar voor de 1e van de nieuwe maand betaald.

Eindejaarsuitkering

Alle medewerkers van Laurens ontvangen aan het eind van het jaar een eindejaarsuitkering van ongeveer 7,8% van het jaarsalaris. Geen volledige maand, maar een tegemoetkoming voor alle dure sinterklaas- en kerstcadeautjes.  

Vakantiegeld

Iedereen spaart automatisch vakantiegeld. Maandelijks wordt er 8% apart gehouden, het bedrag wordt in mei uitgekeerd. Werk je als oproepkracht? Dan krijg je het vakantiegeld maandelijks uitbetaald.

Arbeidsduur en werktijden

Laurens kent een fulltime werkweek van 36 uur. Binnen Laurens zijn zowel fulltime, parttime als flexibele contracten mogelijk. In overleg met je leidinggevende maak je afspraken over de werktijden. Daarbij houden we rekening met de wensen en verwachtingen van klanten en vinden we een match met jouw wensen en behoeften.

Verlof

Vanuit de CAO is er een verlofmandje. Iedere medewerker krijgt een bepaald aantal uur per jaar. Van de uren worden, naast vakantiedagen, ook feestdagen afgeschreven. Als je bijvoorbeeld een keer op een feestdag werkt, dan heb je deze uren nog tegoed en kun je de uren op een ander moment opnemen. Dat is wel zo eerlijk.

Reiskosten en mobiliteitsvergoeding

Woon je verder dan 10 kilometer van je werk, dan krijg de reiskosten vergoed. Ook alle kilometers en reiskosten ten behoeve van je werk, worden (achteraf) terugbetaald. Voor de Zorg aan Huis medewerkers zijn er speciale regelingen zoals een fietsvergoeding, parkeervergoeding of een bedrijfsauto die je mag gebruiken.

Pensioenregeling

In het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PGGM) bouw je pensioen op. Per maand draag je 11,7% premie bij voor je pensioen. Voldoende om straks van je oude dag te kunnen genieten.

Extra

Laurens heeft een meerkeuzesysteem voor arbeidsvoorwaarden. Dit betekent dat je vakantiedagen kan gebruiken om bijvoorbeeld een goede fiets aan te schaffen.

 

×

Zoeken