Maatregelen coronavirus

Gelukkig is bezoek weer mogelijk in onze verpleeghuizen. Daar zijn we erg blij mee! Uw bezoek brengt veel gezelligheid en vreugde in onze verpleeghuizen. We genieten van de mooie reacties van onze cliënten.

We doen er alles aan om het corona virus buiten de deur te houden en onze bewoners een veilige leefomgeving te kunnen bieden. Daarom volgen we de landelijke en regionale ontwikkelingen op de voet en passen we onze maatregelen hier steeds op aan. Wij vragen uw begrip hiervoor en rekenen op uw medewerking.

Op bezoek? Mondkapje verplicht!

Het dragen van een mondkapje op onze locaties is verplicht. Dit geldt voor medewerkers, vrijwilligers én bezoekers van onze locaties. Wat houdt dit precies in voor u, wanneer u op bezoek komt? 

 1. U dient bij binnenkomst verplicht een mondkapje te dragen en deze gedurende het gehele bezoek op te houden. Als u zelf geen mondkapje heeft, zal de locatie u een mondkapje ter beschikking stellen. 
 2. Aan tafel, bij het nuttigen van eten of drinken, mag u het mondkapje even afzetten mits u 1,5 meter afstand kunt houden van iedereen. Zodra u van tafel af gaat, dient u het mondkapje weer op te zetten.
 3. Bij binnenkomst zal bij u een gezondheidscheck worden uitgevoerd.
  De gezondheidscheck bestaat uit onderstaande vragen:

Gezondheidscheck

 • Heeft u verschijnselen van het COVID-19-virus? Hoesten, kuchen, koorts? 
   • Indien ja: geen bezoek mogelijk.
 • Bent u getest op COVID-19? 
 • Indien ja en positief: 
  • Wanneer bent u getest? 
 • Indien niet minimaal 14 dagen na test en minimaal 72 uur klachtenvrij, dan geen bezoek
 • Heeft u huisgenoten?
  • Indien ja:
   • Heeft uw huisgenoot verschijnselen van het COVID-19-virus?
    • Indien ja, geen bezoek mogelijk.


Elke locatie is uniek

Het kan goed zijn dat afspraken over bezoek verschillen in onze verpleeghuizen. Bijvoorbeeld omdat een huis kort geleden nog besmettingen had of omdat het gebouw beperkte mogelijkheden biedt. We vragen uw begrip hiervoor.

Neem contact op met uw locatie of uw contactpersoon bij Laurens, als u meer wilt weten over de afspraken die gelden voor uw bezoek.

Digitaal even contact?

Onze medewerkers helpen u graag om op andere manieren in contact met uw naaste te komen. 

Ga naar: Handleiding beeldbellen

 

Wat kunt u zelf doen om verspreiding van het virus te voorkomen

Thuiszorg
Bent u mantelzorger van iemand die thuiszorg van ons ontvangt, dan kunt u gewoon op bezoek blijven komen, zeker zolang u zelf geen klachten heeft. Graag zelfs, want alle hulp om een ieder de zorg te kunnen bieden die nodig is, is enorm waardevol. Natuurlijk gelden ook hier de verscherpte hygiëne- en andere voorzorgsmaatregelen vanuit het RIVM. 

Laurens luisterlijn
We begrijpen dat de corona-maatregelen en het tempo van de ontwikkelingen overweldigend kunnen zijn voor u als cliënt, én voor uw omgeving.

Wij zijn er graag als luisterend oor in deze moeilijke en onzekere periode. Voor al uw zorgen, verdriet of datgene wat u bezighoudt. Bellen kunt u naar 085 208 3615, van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 - 12:00 uur. Daarnaast kunt u altijd contact opnemen met de cliëntvertrouwenspersonen.

Corona en onze medewerkers

Om goede zorg te blijven bieden is het belangrijk om zoveel mogelijk medewerkers te kunnen inzetten. Juist hun inzet is onmisbaar. Daarom zorgen wij dat ze steeds goed geinformeerd worden over de laatste stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Zolang zij geen koorts hebben, blijven zij in principe aan het werk. We adviseren medewerkers om niet naar het buitenland te reizen. 

Stagiaires en leerlingen
Stagiaires en leerlingen kunnen ook gewoon aan het werk blijven, natuurlijk in nauw overleg met de onderwijsinstellingen. Zij volgen dezelfde richtlijnen als onze medewerkers. 

Vrijwilligers
We zijn ontzettend blij met de vele vrijwilligers binnen onze organisatie en ze zullen de komende periode wellicht nog harder nodig zijn. Daarom geldt ook voor hen dat zij nog steeds kunnen komen helpen op onze locaties. Zij volgen dezelfde richtlijnen als onze medewerkers.

ConForte en samenwerking in de ouderenzorg

De ouderenzorgorganisaties in Rotterdam zijn verenigd in samenwerkingsverband ConForte. Corona treft ons allemaal en wij zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de gevolgen van deze uitbraak zoveel mogelijk te beperken. Er is regelmatig overleg met alle aangesloten organisaties en we delen ook veelvuldig kennis en informatie. Daarbij blijven de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de GGD leidend.
Lees meer over onze gezamenlijke aanpak in dit persbericht: Ouderenzorgorganisaties Rotterdam verscherpen maatregelen rond coronavirus

 

We hopen u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. We beseffen dat de ontwikkelingen over het coronavirus zich snel opvolgen. Als het nodig is zullen we u nader informeren.  

×

Zoeken