Coronavaccinatie

Wat heeft corona veel verdriet en verlies gebracht. We kijken uit naar een nieuwe fase, waarin we kunnen leven en werken zonder coronaregels. 

Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Alleen met een vaccinatie kunnen we onszelf beschermen tegen corona. En gelukkig zijn we hiermee gestart! 

Uw toestemming

Wel of niet vaccineren? Die keuze is aan u. Wij doen het in ieder geval wel!

U heeft rond 13 januari een brief van ons ontvangen. In deze brief vragen we u toestemming te geven voor de vaccinatie. Bij de brief zit een antwoordformulier en een envelop hiervoor. De envelop kan zo in de brievenbus, er hoeft geen postzegel op. 

Veelgestelde vragen en antwoorden over vaccineren tegen COVID-19

Nee, vaccineren is vrijwillig. Het is uw persoonlijke keuze. U hoeft dit aan niemand te vertellen als u dat niet wilt. Ook wordt er nergens vastgelegd of u wel of niet gevaccineerd bent. 

Als iedereen zich laat vaccineren, krijgt het coronavirus geen kans meer om om zich heen te grijpen. Zo krijgen we stap voor stap meer vrijheid terug. Een vaccinatie beschermt niet alleen uzelf, maar ook uw familie, vrienden en kwetsbare om u heen. 

U heeft rond 13 januari een brief van ons ontvangen. In deze brief vragen we u toestemming te geven voor de vaccinatie. Bij de brief zit een antwoordformulier en een envelop hiervoor. De envelop kan zo in de brievenbus, er hoeft geen postzegel op. Zodra de vaccins beschikbaar worden gesteld, kunnen we dan direct overgaan tot vaccinatie van onze cliënten.

We zijn nog lang niet beschermd met elkaar, dus iedereen moet zich voorlopig nog aan de maatregelen houden. Dus ook na het vaccineren. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer maatregelen versoepeld kunnen worden.

Ja, u krijgt twee keer een vaccinatie. De tweede vaccinatie volgt ongeveer drie weken na de eerste vaccinatie.

Meer informatie?

Hieronder vindt u links naar handige pagina's van de Rijksoverheid over het vaccin en de procedure. Ook plaatsen we hier video's met uitleg over het vaccin.

Vaccin tegen COVID-19

Veelgestelde vragen over vaccineren van het RIVM

Eerste coronavaccin zorgpersoneel regio Rijnmond voor medewerker Laurens 

 

×

Zoeken