Coronavaccinatie

Deze tekst is aangepast op 15 april 2021. 

Wat heeft corona veel verdriet en verlies gebracht. We kijken uit naar een nieuwe fase, waarin we kunnen leven en werken zonder coronaregels. 

Vaccineren cliënten 

Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Alleen met een vaccinatie kunnen we onszelf beschermen tegen corona. En gelukkig zijn we hiermee gestart! 

Op 3, 4 of 5 februari kregen de cliënten die daarvoor toestemming hebben gegeven hun eerste vaccinatieprik. De tweede prik van de eerste vaccinatieronde volgde op 3, 4 of 5 maart. De tweede vaccinatieronde was op 30 maart. De tweede prik van deze ronde volgt op 4 mei. 

Grote dank aan al onze collega's die deze stap naar weer meer vrijheid mogelijk maken!

Veelgestelde vragen en antwoorden over vaccineren tegen COVID-19

Nee, vaccineren is vrijwillig. Het is uw persoonlijke keuze. U hoeft dit aan niemand te vertellen als u dat niet wilt. Het RIVM zal nergens vastleggen of u wel of niet gevaccineerd bent. 

Als iedereen zich laat vaccineren, krijgt het coronavirus geen kans meer om om zich heen te grijpen. Zo krijgen we stap voor stap meer vrijheid terug. Een vaccinatie beschermt niet alleen uzelf, maar ook uw familie, vrienden en kwetsbare om u heen. 

Op 3, 4 of 5 februari kregen de cliënten die daarvoor toestemmingen hebben gegeven hun eerste vaccinatieprik. De tweede prik volgt waarschijnlijk in de eerste week van maart.

Per locatie is er een coördinator, prikteam en een arts aanwezig zodat de cliënten hun vaccinatie vakkundig en volgens de geldende richtlijnen ontvangen.

We zijn nog lang niet beschermd met elkaar, dus iedereen moet zich voorlopig nog aan de maatregelen houden. Dus ook na het vaccineren. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer maatregelen versoepeld kunnen worden.

Ja, om het vaccin goed te laten werken zijn 2 prikken nodig. Prik 1 introduceert de code en bouwt de afweer op. Prik 2 versterkt je immuniteit. Met 1 prik ben je 50% beschermt, met 2 prikken 95%. 

Meer informatie?

×

Zoeken