Coronavaccinatie

Deze tekst is aangepast op 29 november 2021. 

Opnieuw zijn coronamaatregelen hard nodig.

Coronamaatregelen verpleeghuizen

U bent van harte welkom! 
Hier leest u meer over de coronamaatregelen voor bezoekers.

Start boostervaccinatie voor cliënten én medewerkers bij Laurens

Op 29 november maakte Laurens een vliegende start met de booster vaccinatieronde. Zowel 2.100 bewoners van verpleeghuizen als ruim 5.000 medewerkers met direct cliëntcontact in verpleeghuizen en thuiszorg konden vanaf die dag de boostervaccinatie krijgen.

Een vliegende start gezien het grote aantal cliënten en zorgmedewerkers die Laurens in korte tijd wil vaccineren, in combinatie met het logistieke proces én het informeren van cliënten, medewerkers en alle betrokkenen. Alle 30 locaties bestellen het aantal benodigde vaccins bij de zorgapotheek van Laurens. Per locatie is er een eigen prikteam voor cliënten.

Hans Stravers, domeindirecteur: “We zijn heel blij dat we óók voor collega’s de boostervaccinatie kunnen verzorgen. We hebben hiervoor een speciale afsprakentool ontwikkeld. Het loopt storm, want binnen 24 uur hadden al 900 medewerkers een afspraak gemaakt. Inmiddels staat de teller op ruim 1.700. Veel dank aan de collega’s die helpen met het prikken en de administratie.”

Vaccineren cliënten

Vaccineren is de belangrijkste stap in de bescherming tegen corona. Nieuwe cliënten, die nog niet gevaccineerd zijn maar dit wel willen, horen via hun contactpersoon wanneer de volgende vaccinatieronde plaatsvindt. Misschien komt uw naaste in aanmerking voor een extra COVID-19-vaccinatie. 

Wie krijgen een extra vaccinatie? 
Cliënten die:

  • volledig gevaccineerd zijn; 
  • én de laatste vaccinatie zes maanden of langer geleden hebben ontvangen;
  • én de laatste zes maanden géén corona hebben gehad. 

Komt uw naaste in aanmerking voor een extra vaccinatie? Dan bellen wij u op om hiervoor uw toestemming te vragen.
Komt uw naaste nu niet in aanmerking voor een extra vaccinatie? Dan bellen wij u op het moment dat uw naaste wel in aanmerking komt voor een extra vaccinatie.

Komt uw naaste in aanmerking voor een extra vaccinatie?
Dan bellen wij u vooraf om toestemming te vragen voor deze extra vaccinatie. Geeft u toestemming, dan krijgt uw naaste vanaf de week van 29 november de extra vaccinatie. Dit doen we op de locatie waar hij of zij woont. 

Uw naaste krijgt dan het Pfizer/BioNTech vaccin. Het maakt niet uit welk vaccin eerder is gegeven. Het vaccin is veilig. Meer informatie over dit vaccin leest u op de website van het RIVM: www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-antwoorden.

Waarom een extra vaccinatie?
Het coronavaccin beschermt tegen het coronavirus. En verkleint de kans om ernstig ziek te worden van corona. Eerder heeft uw naaste al één of twee prikken gehad en mogelijk al corona doorgemaakt. Na een tijdje neemt de bescherming echter af. Uw naaste krijgt daarom een extra vaccinatie aangeboden, zodat uw naaste goed beschermd blijft tegen corona. Dit noemen we een ‘boosterprik’. 

Vragen en meer informatie 

  • U kunt altijd terecht bij uw contactpersoon binnen Laurens.
  • Hier vind u meer informatie over de extra vaccinatie.
  • Meer informatie en belangrijke vragen en antwoorden leest u op de website van het RIVM. Of bel gratis naar 0800 - 1351.

Veelgestelde vragen en antwoorden over vaccineren tegen COVID-19

Nee, vaccineren is vrijwillig. Het is uw persoonlijke keuze. U hoeft dit aan niemand te vertellen als u dat niet wilt. 

Als iedereen zich laat vaccineren, krijgt het coronavirus geen kans meer om om zich heen te grijpen. Zo krijgen we stap voor stap meer vrijheid terug. Een vaccinatie beschermt niet alleen uzelf, maar ook uw familie, vrienden en kwetsbare om u heen. 

Nieuwe cliënten, die nog niet gevaccineerd zijn maar dit wel willen, horen via hun contactpersoon wanneer de volgende vaccinatieronde plaatsvindt.

Per locatie is er een coördinator, prikteam en een arts aanwezig zodat de cliënten hun vaccinatie vakkundig en volgens de geldende richtlijnen ontvangen.

 

We zijn nog lang niet beschermd met elkaar, dus iedereen moet zich voorlopig nog aan de maatregelen houden. Dus ook na het vaccineren. 

Meer informatie?

×

Zoeken